USMLE Step 1 Başvurusu

USMLE Step 1 Başvurusu

 Step 1 'e Nasıl Başvurulur?

Bugünkü yazımızda USMLE Step 1 Sınavına nasıl kayıt olunur onun hakkında konuşacağız.Bundan önce iki aşama var. Bunlar hakkındaki yazılarımız sırasıyla;

1-)ECFMG ID Almak  =   https://www.insanbiyokimya.com/2020/09/ecfmg-id-alma.html

2-)ECFMG Sertifika Kaydı = https://www.insanbiyokimya.com/2020/09/ecfmg-sertifika-kaydi.html

Not=Bu yazı insanlara bir önbilgi vermek için hazırlanmıştır.Her sene süreçlerde bazı değişiklikler olabilir.Bu yüzden yazımızın sonundaki linklerden kendiniz de detaylı araştırmalısınız.

ECFMG web sitesinde IWA bölümüne gidin.
USMLE STEP 1 BAŞVURUSU NASILYAPILIR

IWA ana sayfasına ulaşmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.



Yukarıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi tıklayın. Bunun ve bunun için izinlerin olduğu bir sayfaya yönlendirileceksiniz. 


Her şeyi kabul ettiğinizi tıklayın ve Next'i tıklayın.

ABD'de doktor olmadığımız için(henüz inşallah ) No'yu işaretliyoruz.

Sınavınızı seçin ve Next'e tıklayın.


Ardından, sınava girmek istediğiniz dönemi seçin. Periyotlar genellikle 3 aydır ancak 2020'deki koronavirüs nedeniyle dönemler normalden daha uzun olabilir. Uygun olanı seçin ve Nexte tıklayın.

Bu aşamada sınava gireceğiniz bölgeyi seçme zamanı gelmiştir.  
https://www.ecfmg.org/fees/usmle-surcharge.html - bu bağlantı, hangi ülkelerin test merkezlerine sahip olduğunu ve hangi bölgeye ait olduklarını kontrol etmek için kullanılabilir. Küçük bir ücret karşılığında gelecekte bölge değiştirilebilir.


Engelli olup olmadığınız/bu konuda sınavda sizin için bir düzenleme gerekip/isteyip istemediğinizi soran bir soru gelecek.Biz No'dan ilerledik.


Adınızın doğruluğunu onaylayın ve İleri'ye tıklayın.


İletişim bilgilerini onaylayın ve İleri'ye tıklayın.


Pasaport verileri (kimlik bilgileri), doğum tarihi ve yeri hakkındaki bilgileri onaylayın ve İleri'ye tıklayın.



Alan bilgilerini onaylayın, ana dilinizle ilgili bilgileri girin. Gerekli değil, ama girmek daha iyi. Ardından, ekranın altına doğru kaydırın.



Gerekli bilgileri girin, etnik köken isteğe bağlıdır. Ama belirtmek daha iyi. Kafkas uyruklu erkekler teknik olarak Beyaz kategorisine aittir, ancak dilerseniz Diğer bölümünde ayrıntılı özellikler belirtebilirsiniz.



Burada size istihdamınızın detayları sorulacaktır. Aşağıdaki örneğe göre doldurun ve İleri'ye tıklayın.


Burada ECFMG güncellemelerine abone olmak isteyip istemediğiniz sorulacak.Oldukça nadiren ve genellikle iş dünyasında güncelleme yaparlar, böylece spamla karşılaşmazsınız.


Öğrenci veya mezun musunuz? seçin ve İleri'ye tıklayın.Biz mezunu seçtik.

Daha sonra tıp fakülteniz hakkında bilgi istenecektir. Burada, ECFMG'ye kaydolurken olduğu gibi, bir ülke seçersiniz, ardından Seç'e tıklarsınız ve size aralarından seçim yapabileceğiniz üniversitelerin bir listesi verilecektir. Üniversitenize tıklayın ve adres kendi kendine doldurulacaktır. Bu sayfadaki bilgilerin geri kalanını da tamamladığınızdan emin olun. Genelde fakültelerimiz tarafından verilen kimlik numaralarımız yoktur.


Doldurun.


Tıp diploması almak için genellikle ikamet veya askerlik görevine ihtiyacımız yoktur (ruhsatla karıştırılmamalıdır!), Bu nedenle büyük olasılıkla her iki soruya da cevabınız olumsuzdur. Sonrakine tıkla.



Daha önce okuduğunuz tıp fakültelerini-mesela yatay geçiş yaptınız önceki fakülteniz- yazmanız gereken yere geldiniz.

Next'e tıkladıktan sonra bu gelir.

TIBBİ OLMAYAN herhangi bir üniversitede temel disiplinleri (fizik, kimya, biyoloji) okudunuz ve sonra tıp fakültesine geçtiyseniz ve otomatik olarak bu disiplinlerle kredilendirildiyseniz (yani, ziyarete veya sınava / sınava ihtiyacınız yok) soruyorlar. Bu oldukça nadirdir, bu nedenle çoğu kişi bu soruyu görmezden gelmeli ve sadece İleri'yi tıklamalıdır.


Clerkship- aslında bizim stajlarımızdır.Gerçekten istiyorsanız, tüm stajlarınızı belirtebilirsiniz, ancak bu hiç mantıklı değil. ABD'de seçmeli stajları geçtiyseniz, bunları belirtebilirsiniz. Ancak bu aşamada, maçtan önceki yaz / sonbahar aylarında tüm verilerinizi ERAS'a gireceğiniz ve bu bilgiler Program Direktörleri tarafından alınacağı için bu oldukça gereksiz bir egzersizdir. Bu soruyu göz ardı etmenizi ve İleri'ye tıklamanızı öneririz.


Bu bir sınav için ilk kaydınızsa, büyük olasılıkla ECFMG'ye diplomanızı henüz sunmadınız. Bu durumda, yukarıda gösterildiği gibi ikinci seçeneğe tıklayın. Yeni mezunsanız, üçüncü seçeneği seçin.
Burayı çok detaylı okuyup anlamalısınız!
Diplomanızın çevirisinde yazılı olduğu şekliyle aşağıya adını girmeniz gerekir.

Step 1'in yanında Step 2 CK'ya da başvurmak istiyorsanız Add diyebilirsiniz.


Onaylayıp ilerleyin.

Girdiğiniz her şeyin bir özetini içeren bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Tüm verileri dikkatlice kontrol edin! Her şey doğruysa, sayfanın en altına gidin ve öde veya kaydet'i tıklayın (örneğimizde hemen ödüyoruz).



Yine, tutarın tamamını şimdi ödemek istediğinizi onaylayın.

Ve bir ödeme yöntemi seçeceksiniz.


Kart bilgilerinizi girin ve işlem için yetki verin.


Bu bir ödeme onayı ve bir numaradır. Bu numarayı bir yere kaydedin.Devam et'i tıklayın.


Talimatlarla bu sayfaya yönlendirileceksiniz. Sayfaları aşağı kaydırın.Bu gelecek;
Medical School Official'a tıklayın .


Okulunuz ECFMG Web Portal'a üye ise form 183 size gösterilmeden direkt üniversitenize yollanır.Sizin işiniz biter ödemeden sonra(transkript-diplomayı tercüme ettirip yollamak hariç).

Eğer değilse Form 183 sizin için açılacaktır, PDF formatında kaydedilmelidir. Bunu yaptıktan sonra, yukarıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi tıklayın.

Burada tamamlandığını göreceksiniz, Log out 'a tıklayabilirsiniz.


  Form 183 yazdırılmış, imzalanmış ve tarihli olmalıdır. Daha sonra, formu size imzalayacakları dekanlığa götürmelisiniz.
İmzalandıktan sonra, form üniversiteden gelen kapalı bir zarf içinde paketlenmelidir. Bu zarfı alabilir ve formda belirtilen adrese FedEx ile gönderebilirsiniz. 

ÖNEMLİ: Üniversite zarfını açmayın, formu kendini adınızdan göndermeyin - üniversitenizin belirtilmesi gerekiyor sütunda ! ECFMG imzalı formunuzu aldıktan sonra 2-3 hafta içinde size bir onay e-postası gönderilecektir. Bir hafta sonra, prometrikte kayıt kodu ve talimatlar gelecektir emailinize.


ECFMG'ye diploma sunulması = 

İlk sınava kaydolduktan sonra, diploma ve transkriptinizi ECFMG'ye göndermeniz gerekir. Başlamak için, bir diploma + transkript (öğrenciyseniz sadece transkript) ve onaylı çevirilerini şu adrese gönderebilirsiniz:info@ecfmg.org  . PDF formatında İngilizceye çevrilmiş olarak göndermelisiniz. Yeminli tercüman ile çevirtebilirsiniz onaylı olması için. Bazen üniversiteniz de çevirebilmektedir bunun için sormalısınız okulunuza.Ayrıca kısaca derdinizden bahsedebilirsiniz mailinizde.

  Tabii ki, ECFMG tek bir e-postanızdan memnun olmayacak ve bu nedenle, üniversitenize posta yoluyla (adresi biliyorlar) bir grup bilginizi talep eden bir zarf gönderecekler. Kendileri yapıyorlar, onlara sormanıza gerek yok, ECFMG sertifikası için kayıt yaptırdığınızı zaten biliyorlar.

  Zaman ve para israfını önlemek için - diplomanızın ve transkriptinizin orijinalini ve çevirisini üniversitenizin yönetimine gönderin ve yakında ECFMG'den sizin için bir talep alacaklarını bildirin. Deneyimlerime göre, bir zarf yaklaşık bir ay sonunda postayla gönderilir. Üniversitede 2-3 ay işlenir ve bir ay süreyle postayla geri gider. Endişelenmeyin, adımları tamamlamak için bu işlemin tamamlanmasını beklemenize gerek yok. Bu belgeler, sadece ECFMG sertifikasının kendisinin alınması aşamasında gereklidir.


NOT=Bu yazı süreç hakkında bir sorumluluk kabul etmemektedir.Sadece bir önbilgidir.Her sene süreçler değişebilmektedir.Bu yüzden alttaki linkleri kendiniz de okuyun araştırın .

Kesinlikle İncelemeniz Gereken Linkler=
https://www.ecfmg.org/resources/publications.html#boi
https://www.ecfmg.org/
https://www.usmle.org/


Yazar=Bubiev Fil



Yorum Gönder

0 Yorumlar