ECFMG ID Alma

ECFMG ID Alma

ECFMG ID Alma İşlemi

Usmle başvuru süreci birçok aşamadan oluşmaktadır.Bu ilk yazımızda ECFMG ID almaktan bahsedeceğiz.Süreçler zamanla değişebilmektedir.Yazının sonundaki Not kısmını okuyun.
Diğer aşamalar kısaca;
1-)ECFMG ID alma, 2-)Notarycam 145 dolar ödeme ve form 186'yı doldurma
3-)step 1 başvurusu ve sınav ücretinin ödenmesi-form 183 doldurma,okul bilgileri girme,
4-)step 2'den devam

Bu aşamalar hakkında sırayla yazılar gelecek.Bu ilk yazımızda ECFMG ID alma sürecinden bahsediyoruz.

https://www.ecfmg.org/. sitesine gidin. Bunun gibi bir arayüz göreceksiniz:

ECFMG ID nasıl alınır


Online Services'e(ortadaki sarı çizgi) tıklayın ve şunu elde edin;



Ardından yukarıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi IWA -Interactive Web Applications 'na tıklayın.
Bu sizi bu sayfaya götürecektir:


Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi tıklayın ve şunu alın:


Her şeyi kabul ettiğinizi onay kutularını işaretleyin ve Next tıklayın.
Burada, ECFMG Sertifikasyonu için daha önce hiç kayıt yaptırmadığınızı unutmayın ve tekrar Nexte tıklayın.
Bu sayfaya yönlendirileceksiniz. Burada pasaportunuzda yazılı soyadınızı, adınızı (göbek adı gerekli değildir), doğum tarihinizi, doğduğunuz ülkeyi, cinsiyetinizi girersiniz. İlk kez kaydoluyorsanız, bir USMLE ID'niz olmayacaktır, Generational Suffix de genellikle yoktur.



Aşağıda tıp üniversitenizi bulacaksınız.  Öncelikle üniversiteden mezun olduğunuz ülkeyi seçin ve Select'e tıklayın. Bundan sonra, Medical School alanında, bu ülkenin mevcut tüm üniversitelerine sahip olacaksınız.

Üniversitenizi sadece üzerine tıklayarak seçersiniz. Bundan sonra, üniversitenizin adresi Medical School Address sütununda görünecektir. Dikkat! Sonraki alanlara gittiğinizde adres kaybolacak ama merak etmeyin, sistem seçiminizi hatırlar.

Aşağıda iletişim bilgileriniz için alanlar olacaktır. Ülkenizi tekrar seçin. Ardından adresi Amerikan usulüyle girin: ev numarası, sokak Düz Şehir posta kodu .PROFESYONEL e-postanızı doldurun ve onaylayın. +90 (Turkiye için) üzerinden telefonunuzu yazın. Bilgiye abone olduğunuz onay kutusunu tıklayın ve Gönder'i tıklayın. Bir açılır pencere sizi bir sonraki sayfaya yönlendirmeden önce bilgilere abone olduğunuzu tekrar onaylamanızı isteyecektir.

Bu, ECFMG ID'sini alma prosedürünü tamamlar. Bir hafta içinde e-postanıza daha fazla talimat içeren bir mektup gönderilecektir.

Not=Bu süreçler zamanla değişime uğrayabilmektedir.Bu sadece genel bir bakış hazırlamak ve önyargıları yenmek için hazırlanan bir yazıdır.Aşağıda verilen linkleri detaylıca incelemeniz şiddetle TAVSİYE edilmektedir.Bu yazı süreç hakkında bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Linkler=


Yazar= Bubiev Fil

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. USMLE hakkında yazınızı da okudum. Bizi aydınlattığınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil